Osječki vatrogasac ozlijeđen je u gašenju požara krovišta kuće u Tenji, koji je izbio u ponedjeljak nešto prije 17 sati. Požar u Ulici Petra Preradovića 8b progutao je krovište, pri čemu je nastala velika šteta.

U požaru je osječki profesionalni vatrogasac zadobio opekline te je pozvana Hitna pomoć. Prema dostupnim informacijama zadobio je opekline prvog i drugog stupnja.

-Bojale smo se jer je cijeli prvi kat buknuo i vatra je izbijala odasvud. Kako su sve tri kuće spojene, bojali smo se da se ne proširi i na našu. Svaka čast vatrogascima što su dojurili jako brzo - rekla nam je jedna od susjeda. Dojavu o požaru osječki profesionalni vatrogasci dobili su u 16.58, a već osam minuta poslije bili su na mjestu događaja. Na intervenciju je odjurilo osam vatrogasaca s dva vozila.

-Zatekli smo požar krovišta i potkrovlja visoke prizemnice. Pristupili smo gašenju krovišta s više strana. Uklonjena je plinska boca, a struja je isključena. Nakon lokalizacije požara, čime se spriječilo širenje na susjedne kuće, požarište je predano članovima DVD-a Donji grad, koji je s DVD-om Tenja ostao raščistiti i dogasiti požar. Prilikom rada na krovištu od žari je opečen vatrogasac, koji je koristio potpunu zaštitnu opremu - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, koja se u svoje prostorije vratila u 18.01. Prema dostupnim informacijama, dok su vatrogasci gasili požar, čuli su pucnjeve, a poslije je pronađeno i streljivo.

-Nakon što su otišle Javna postrojba i DVD Donji grad, ostali smo raščistiti požarište do nekih 19.40. Pri tome je kolegica pronašla streljivo pa smo se odmah svi povukli s kuće i prijavili to policiji. Nakon toga policija je zatvorila ulicu, a mi smo otišli - doznajemo od Mije Lučića, zapovjednika DVD-a Tenja. Potom se čekao policijski pirotehničar da pregleda cijeli prostor. Policija je na kući u Tenji u utorak prijepodne obavila očevid, pri čemu je otkriven uzrok požara, ali i veća količina streljiva.

-U ponedjeljak u 17.02 dobili smo dojavu od Županijskog centra 112 da gori krovište kuće u Ulici Petra Preradovića u Tenji. Na mjesto događaja upućena je ophodnja, kao i vatrogasci. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog neispravnosti električnih instalacija. U samom krovištu pronađeno je više stotina komada streljiva, koje je policijski pirotehničar na siguran način zbrinuo - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Glas Slavonije, 9. listopada 2019.