Mediji o nama - Vježbe

U nedjelju, 24. studenoga 2019. s početkom u 14 sati održana je na području središnjeg dijela naselja Koprivnički Ivanec pokazna vježba sustava civilne zaštite pod nazivom „Potres u Koprivničkom Ivancu 2019.“.

U rano jutarnjim satima na Martinje u tvrtki Perutnina Pipo Čakovec došlo je do istjecanja plina. Djelatnik odmah reagira, te zove u vatrogasni operativni centar o događaju koji je u tijeku. Sve se to zbilo u dijelu radnog stroja. Bila je to pretpostavka vatrogasne vježbe prema elaboratu stručne službe zaštite od požara Perutnine Pipo.

Svi suvremeni sigurnosni izazovi današnjice su prekogranični, što znači da odgovor na takve izazove mora biti također prekogranični. Da bi u tome bili uspješni moramo vježbati, a današnja je vježba posljedica dvije godine truda koje su uložili kako vatrogasci tako i pripadnici Hrvatske vojske, policije, Hrvatskog crvenog križa ali i njihovi partneri iz Slovenije i Italije, rekao je potpredsjednik Vlade Božinović

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, u svojstvu stalnog tajništva Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije, organizira dvodnevno tematsko događanje posvećeno zaštiti mora od onečišćenja s pomorskih objekata te međuresornu nacionalnu pokaznu vježbu ‘NAMIRG Pula 2019‘, 21. i 22. studenog u Puli.

Objedinjena vježba pripravnosti i odaziva u hitnim situacijama, gašenja požara, spašavanja iz dubina, evakuacije i zaštite okoliša na prostoru veza II Terminala Omišalj u organizaciji tvrtke JANAf koja je organizirana početkom listopada, pokazala je da su JVP Rijeka, hitna pomoć i VP Janaf pokazali spremnost i odaziv na izvanrednu situaciju te međusobnu koordiniranost.