Mediji o nama - Vježbe

S ciljem održavanja intervencijske i operativne spremnosti vatrogasaca, opreme i vozila, DVD Županja održao je pokaznu vježbu gašenja i spašavanja na napuštenoj zgradi u blizini gradske tržnice.

Tema današnje vježbe bila je nesreća u pogonu koji sadrži opasne tvari – amonijak, a ciljevi i zadaće provjera osposobljenosti i uvježbanosti djelatnika pravne osobe Vinka plus, koordinatora na lokaciji te operativnih snaga u gašenju požara, sprječavanja daljnjeg istjecanja opasne tvari, spašavanju i pružanju prve pomoći, zbrinjavanju ozlijeđenih i poginulih te sanaciji lokacije.

Javna vatrogasna postrojba Nova gradiška jučer je održalo vježbu gašenja i spašavanja. Naziv vježbe: ATLANTIC – 2019, a lokacija Industrijska cesta 15, Nova Gradiška

Pripadnici civilne zaštite Općine Petrijanec 5. prosinca održali su vježbu evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Petrijanec, a pod pretpostavkom potresa koji je izazvao urušavanje zgrade s popratnom pojavom požara. Na vježbi su uz učenike i djelatnike.

U nedjelju u vatrogasnom domu u Turanovcu održana je vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara zatvorenog prostora u kojoj su sudjelovali svi vatrogasci s područja općine Lukač: DVD Turanovac, DVD Gornje Bazje i DVD Dugo Selo Lukačko.