Objave za medije

Dana 27. rujna u 19:20 sati DVD „Dalmacija“ Dugi Rat je zaprimio dojavu o požaru objekta u Dugom Ratu. Požar je izbio u na prvom katu Obiteljskog doma za starije „Providenca“ prilikom čega su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći. Ostali korisnici doma su evakuirani te prebačeni u prizemlje objekta, koje nije bilo ugroženo požarom. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je DVD „Dalmacija“ Dugi Rat s 4 vozila i 16 vatrogasaca  te DVD Omiš s 3 vozila i 15 vatrogasaca. Na intervenciju je upućen i JVP Podstrana, ali su vraćeni u postrojbu. Požar je ugašen u 21:30 h.

Prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta Hrvatske vatrogasne zajednice, vatrogasne intervencije bilježe povećanje od čak 46% kod tehničkih intervencija kada se uspoređuje 2019. godina s razdobljem do 13. rujna u 2020. godini. Ovaj je podatak povezan s otklanjanjem posljedica potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu u ožujku  pa je tako u ovoj godini već sada zabilježeno 15.181 intervencija, za razliku od 10.385 koliko ih je bilo u 2019. Samo su u Zagrebu vatrogasci do polovine rujna ove godine zabilježili ukupno 6.382 intervencije, što je povećanje za oko 250% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Nakon što je hrvatsku javnost potresla informacija o teškoj nesreći koja se dogodila 9. rujna 2020. godine na autocesti A3 u blizini odmorišta Ježevo, a u kojoj su dvije osobe izgubile život, u pojedinim su medijima objavljene izjave svjedoka koji tvrde kako su vatrogasci tek nakon sat i pol vremena stigli na mjesto događaja.       

ŽVOC Zagrebačke županije u 16:02 sati zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći te požaru koji je nastao nakon nesreće na 57. km autoceste A3 u smjeru istoka u blizini odmorišta Ježevo.

Osuda neodgovornog ponašanja

  U prometnoj nesreći koja se dogodila 6. rujna 2020. oko 19,40 sati u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala su tri osobna vozila dubrovačkih registarskih oznaka.