Objave

  1. siječnja između 8:15 i 9:30 sati u Ivanić Gradu u Širinečkoj ulici u obiteljskoj kući u vlasništvu 38-godišnjakinje iz za sada neutvrđenog razloga u prostoriji kotlovnice došlo je do eksplozije

U petak, 24. siječnja, oko 19.15 sati, na sunjskom području u mjestu Greda Sunjska, došlo je do požara drvene kuće u kojoj je 54-godišnji muškarac lakše ozlijeđen.

Zapomagala je sa šestog kata zgrade na Trsteniku, zahvaljujući brzoj intervenciji gasitelja sve se dobro završilo

Dojava o padu vojnog helikoptera u more, u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, na području Šibenika zaprimljena je 27. siječnja u 11:07. U padu i potonuću vojnog helikoptera HRZ-a Kiowa Warrior smrtno je stradao jedan pilot helikoptera, a za drugim pilotom se tijekom cijelog jučerašnjeg dana tragalo. Na intervenciji su, uz angažirane djelatnike MORH-a, MUP-a, HMP-a i Lučke kapetanije Šibenik, angažirani i JVP Šibenik te DVD Zablaće sa ukupno 13 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila, kao i ECO brod iz VZ Šibensko-kninske županije i vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci su povučeni sa terena jučer u 16:05 sati, a danas su ponovno angažirani od 07:00 sati. Oko 8 sati i 10 minuta pronađena je olupina helikoptera kao i tijelo natporučnika Tomislava Baturina.

Hrvatska vatrogasna zajednica izražava najdublju sućut obiteljima tragično poginulog bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturine.

Požar je izbio oko 7 sati u Bolu gdje je izgorio stan u prizemlju kuće i šupa uz kuću