HVZ

Dojava o padu vojnog helikoptera u more, u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, na području Šibenika zaprimljena je 27. siječnja u 11:07. U padu i potonuću vojnog helikoptera HRZ-a Kiowa Warrior smrtno je stradao jedan pilot helikoptera, a za drugim pilotom se tijekom cijelog jučerašnjeg dana tragalo. Na intervenciji su, uz angažirane djelatnike MORH-a, MUP-a, HMP-a i Lučke kapetanije Šibenik, angažirani i JVP Šibenik te DVD Zablaće sa ukupno 13 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila, kao i ECO brod iz VZ Šibensko-kninske županije i vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci su povučeni sa terena jučer u 16:05 sati, a danas su ponovno angažirani od 07:00 sati. Oko 8 sati i 10 minuta pronađena je olupina helikoptera kao i tijelo natporučnika Tomislava Baturina.

Hrvatska vatrogasna zajednica izražava najdublju sućut obiteljima tragično poginulog bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturine.

Dana 24. siječnja održana je 1.sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice. Sjednici su nazočili predsjednici vatrogasnih zajednica županija i predstavnik Vatrogasne zajednce Grada Zagreba.

U jučerašnjem požaru stambene zgrade na zagrebačkom Medveščaku izgorio je stan, a 3 stana i dio krovišta su oštećeni.

Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice je zaprimilo informacije o nekoliko većih intervencija tijekom 16. i u jutarnjim satima 17. siječnja. Zabilježena su čak 3 požara objekata u kojima je bilo ozlijeđenih građana. U teškoj prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu, jedna osoba je preminula od zadobivenih ozlijeda.

Hrvatska ove godine obilježava 28. godišnjicu međunarodnog priznanja.