25.11.

Dana 24. studenog u 09:06 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Split, Papandopulova ulica 9 (Trstenik).

Radilo se o požaru stana na 5. katu koji je u potpunosti izgorio, a požar je zahvaćao balkone na 6. i 7. katu, ali se nije proširio na unutrašnjost tih stanova. Za vrijeme gašenja ozlijeđena su četiri vatrogasaca (dvojica su dehidrirali i imali temperaturni šok, treći je imao problem sa disanjem, te je obrađen na plućnom odjelu KBC-a Split, dok je četvrti imao porezotinu prsta i kirurški je obrađen). Ozlijeđena je i jedna civilna osoba, prolaznica, od krhotina stakla. U stanu je bila velika količina gorivog materijala, te se stvarala vrlo visoka temperatura izgaranja i gašenje požara bilo je vrlo otežano radi pristupa.

Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 50 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Split, DVD-a Žrnovnica, Vranjic i Split.

24.11.

Požar je lokaliziran u 12:06 sati, a ugašen u 17:15 sati.

U Papandopulovoj ulici u Splitu danas oko 9 sati je došlo do požara stana koji se proširio na nekoliko susjednih. Na teren je odmah izašao 31 vatrogasac sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Split, a u interevenciji je ukupno sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 14 vozila iz JVP-a Split te DVD-ova Split, Žrnovnica​ i​ Vranjic​​. U požaru su ozlijeđena 3 vatrogasca, a jedan je zadržan u bolnici.

Požar koji je lokaliziran u 12:05 sati gašenje su otežavala nepropisno parkirana vozila te velika količina nagomilanog otpada u stanu što je prouzrokovalo i brzo širenje plamena te visoke temperature.

Foto: Dalmacija danas, Cropix