Danica Mak, preminula je u petak, 6. ožujka 2020. g u 56. godini života. Rođena je 18. svibnja 1964. g. u Zaboku.

Kao medicinska sestra radila je u Općoj bolnici i bolnici Ratnih veterana u Zaboku, do samog svojeg kraja. Kao zaposlenici bolnice, njezina vrata su uvijek bila otvorena i na njih nije trebalo kucati, za sve one koji su bili u brizi za svoj život i zdravlje. Bila je dobri anđeo ovog kraja, anđeo čuvar svoje obitelji, svojih sumještana, znanaca i prijatelja.

Bila je član DVD-a Brezova, odnosno članica natjecateljske Ž/B ekipe u Brezovi kojoj je bila strašno privržena i s kojom je osvojila niz najznačajnijih trofeja širom Hrvatske, a sve to u vremenu dok se borila za svoj život protiv opake bolesti i kada nije bila pošteđena patnje i boli, te psihološkog pritiska proizašlog spoznajom kako visiš o niti, a toliko toga je u tvojem životu još pred tobom. Ili je trebalo biti.

S nježnim sjećanjem, tugom i ljubavi u srcu, mi članovi DVD Brezova, ponosno čuvamo uspomenu na Tebe. Sa suzom u oku za sebe zadržavamo tvoj vedar duh.
Hvala ti na ljubavi prema Tvom rodnoj Brezovi, na radosti zajedničkog življenja, i na nesebičnom i odanom prijateljstvu.
Hvala ti što si cijelog života bio čovjek u punom smislu te riječi.
Tvoji najmiliji i svi mi neizmjerno tugujemo zbog tvog odlaska, ali smo istovremeno neizmjerno ponosni što smo te imali.

Obitelji i rodbini upućujemo najdublju sućut.

Uz naše molitve, počivaj u miru Božjem!

Posljednji ispraćaj Danice Mak je 07.03.2020.g na groblju u Svetom Križu Začretju u 14:00 sati.