U petak, 14. veljače 2020. godine iznenada nas je, u 66. godini života, zauvijek napustio Luka Dragičević - Parader, dugogodišnji član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar, hrvatski branitelj i dragovoljac domovinskog rata.

Luka Dragičević je jedan od nekolicine članova vatrogasne grupe civilne zaštite otoka Brača čije je djelovanje činilo onu kritičnu sponu zahvaljujući kojoj je djelovanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar osnovanog 1951. godine opstalo te svim problemima usprkos sačuvalo i nastavilo tradiciju bračkog vatrogastva da bi na koncu bilo revitalizirano i ponovno postavljeno na svoje noge u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj na znamenitoj Skupštini 1994. godine, Skupštini čiji je sudionik i jedan od njenih pokretača bio upravo on.

Luka Dragičević dugi je niz godina obnašao odgovorne dužnosti u Zapovjedništvu vatrogasne postrojbe društva, a u nekoliko uzastopnih mandata bio je i član njegovog Upravnog odbora.

Za svoj dugogodišnji rad u vatrogastvu i nemjerljiv doprinos razvoju vatrogastva na Braču Luka Dragičević je na svečanoj Skupštini povodom 60. godišnjice Društva, 2011. godine odlikovan srebrnom vatrogasnom medaljom, a za hrabrost i požrtvovnost u beskonačnom nizu vatrogasnih intervencija u kojima je tijekom svoje duge vatrogasne karijere sudjelovao i kojima je rukovodio kao i zlatnom vatrogasnom plamenicom Hrvatske vatrogasne zajednice.

Posljednji ispraćaj Luke Dragičevića Paradera održan je u nedjelju, 16. veljače u 15.00 sati na supetarskom gradskom groblju Sv. Nikole uz pune vatrogasne počasti.

Neka mu je laka hrvatska gruda koju je toliko volio.

Počivao u miru!

DVD Supetar, Brač