Intervencije

20:00

Situacija na požarištima je i dalje dosta teška, a jako jugo otežava gašenje. Vrši se popunjavanje snaga te dolaze vatrogasci i oprema iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te 50 pripadnika HV-a.

"Situacija je pod kontrolom, kuće su obranjene, ali nas čeka teška noć. Nadamo se da će jugo izgubiti na snazi jer nam trenutno vjetar stvara najviše problema", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

17:00

Na području Šibensko-kninske županije izbili su požari na području Južne Dubrave nedaleko od Šibenika gdje su angažirana 3 Canadaira.

Požar gori na području Marasovina nedaleko od Oklaja u općini Promina gdje su angažirana 3 Airtractora. 

U 16.01 zatvorena je autocesta A1 kod Šibenika, a u gašenju sudjeluje oko 60 vatrogasaca.

17. srpnja

Požar raslinja na otvorenom prostoru uz plažu Zrće na otoku Pagu proglašen je lokaliziranim u 19:00 sati. Na osiguranju požarišta tijekom noći bilo je 15 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP i DIP Zadar te DVD-a Novalja i Barbati.

16. 7.

Dana 16. srpnja u 01:15 sati ŽC112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mjestu Novalja na otoku Pagu. Požarom je zahvaćeno visoko raslinje i borova šuma u blizini granice sa Zadarskom županijom. Požar je ugrožavao objekte (klub Papaja i Kalypso u blizini plaže), te je organizirana evakuacija velikog broja turista koji su se nalazili na tom području. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju DVD Novalja, te dodatne snage iz Zadarske županije: DVD-ovi Pag, Kolan, Povljana, JVP Zadar, DIP Zadar i DVD Ražanac, a tijekom jutra stigle su i dodatne snage iz Ličko-senjske županije, županijski vatrogasni zapovjednik te JVP Senj, DVD-a Otočac i Brinje.

U 06:10 sati na požarište su stigla i dva protupožarna zrakoplova Canadaira, a poslije 07:00 sati na požarište je upućen i treći protupožarni zrakoplov Canadair.

Trenutno se na požarištu nalazi 65 vatrogasaca s 22 vozila. Zračne snage su djelovale od 6 do 8 sati i odradile veliki dio posla. Trenutno zemaljske snage saniraju područje, i ostati će cijeli dan na terenu kako bi ugasili sva žarišta. Opožarenu površinu ne možemo procijeniti, ali smo jako zadovoljni što nije bilo oštećenih objekata i ozlijeđenih osoba, s obzirom da je u klubovima u čijoj je blizini izbio požar bilo smješteno oko 10000 ljudi - rekao je zapovjednik VZŽ Ličko-senjske Hrvoje Ostović.

I tijekom jučerašnjeg dana vršila se sanacija u Gradu Rabu kao posljedica istjecanja plina.

Požar koje je izbio skladištu tvrtke "Zagrebpetrol" u Grubišnom polju je lokaliziran u 22. lipnja u 16 sati.

Vatrogasci JVP Split intervenirali su na gašenju požara kuće u Mosećkoj ulici u Splitu. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.