VOS

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 14. listopada u 07:37 sati DVD Solin zaprimio je dojavu o težoj prometnoj nesreći  na  području Solina, Kneza Trpimira 199. U prometnoj nesreći  sudjelovali  su osobno vozilo, autobus Promet Makarska i autobus za prijevoz vojnih osoba. U prometnoj nesreći poginula je jedna ženska osoba (iz osobnog vozila), a 14 osoba je ozlijeđeno, te su zbrinuti od strane HMP u Splitu. Od ozlijeđenih osoba nitko nije životno ugrožen, a šest ozlijeđenih osoba su pripadnici HV.

Vatrogasna Intervencija je završila u 10:05 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 13. listopada u 12:55 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Ulica Mladosti, I. odvojak br. 3 (Buzin). Požarom je bila zahvaćena kuća površine 42 m2. Uslijed požara dvije osobe su zadobile ozlijede (opekline i udisanje dima), te su zbrinute od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD Hrašće. 

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:31 sati.

 

Osječko-baranjska županija

Dana 13. listopada u 16:33 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Habjanovci, Ljudevita Gaja 27. Radilo se o požaru pomoćnog gospodarskog objekta površine 75 m2. Uslijed požara izgorjelo je krovište objekta, rezervoar zapremnine 1500 litara sa nepoznatom količinom goriva i određena količina ječma. Na intervenciji gašenja požara ukupno su sudjelovala 32 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Bizovac i Habjanovci.

Požar je ugašen u 18:29 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

Primorsko-goranska županija

Dana 12. listopada u 12:00 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru nape u ljetnoj kuhinji obiteljske kuće u Rijeci na adresi Pilepići 1. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila iz JVP Rijeka. Tijekom požara je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima i nije životno ugrožena).

Požar je ugašen u 15:46 sati.

 

Zagrebačka županija

Dana 12. listopada u 11:51 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru restorana na adresi Ivanić-Grad, Etanska cesta 2. Požarom je bio zahvaćen dimnjak, te se isti proširio na krovište. Na intervenciji gašenja požara bilo je angažirano 13 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz VP Ivanić-Grad. Tijekom požara je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima). 

Požar je ugašen u 19:19 sati.

 

Dana 12. listopada u 12:05 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Andrilovec, Andrilovečka cesta 37. Požarom je bila zahvaćena jedna prostorija u kojoj se nalazio stari papir. Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Andrilovec i Dugo Selo. Tijekom požara je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima). Osoba odbila otići s HMP.

Požar je ugašen u 13:50 sati.

 

Karlovačka županija

Dana 12. listopada u 20:08 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru garaže površine 50 m², gospodarskih objekata oko 200 m² i otpada oko kuće. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 29 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac, DVD Mohično, Tuškani, Velika Jelsa i Donja Rečica. 

Požar je ugašen 13. listopada u 01:18 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

Grad Zagreb

Dana 09. listopada u 10:09 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru unutar objekta. Radilo se o požaru automobila u automehaničarskoj radionici na adresi Kraljevečki Novaki (Sesvete), Popovečka cesta br. 8. Požarom je bila zahvaćena obloga unutar automobila uslijed čega se jedan djelatnik radionice nadisao dima, te je zbrinut od strane HMP. U vatrogasnoj intervenciji sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 10:40 sati.Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 07. listopada u 21:43 sati ŽC 112 Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Klisa-Solina – Ilijin potok. Požarom je bilo zahvaćeno oko 2 ha trave, niskog raslinja i makije. Požar je ugašen 08. listopada u 7:00.


Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

Osječko-baranjska županija

Dana 7. listopada u 16:56 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Tenja, Petra Preradovića 8b. Požarom je bilo zahvaćeno krovište i potkrovlje kuće, površine 64 m2. U gašenju požara ozlijeđen je vatrogasac (zadobio opekotine II stupnja), djelatnik JPVP Grada Osijeka i zbrinut je od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 20 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JPVP Grada Osijeka, te DVD-a Osijek Tenja, Osijek Donji Grad i Osijek Gornji Grad. Intervencija vatrogasaca završila je u 19:45 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 7. listopada u 21:43 sati ŽC 112 Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Klis-Solin-Ilijin potok. Požarom je zahvaćeno oko 2 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 33 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Split, te DVD-a Solin, Vranjic, Dugopolje, Mladost, Klis i Zagora. Požar je lokaliziran u 23:25 sati, a tijekom noći organizirano je dežurstvo radi jakog vjetra.